TRAPPEDETALJER

Ved kjøp av trapp er det mange valg man må ta. Etter at du har funnet en trappemodell som passer i ditt hus, må man bestemme seg for materialvalg, overflatebehandlinger, samt eventuelle tilleggsdetaljer.

1. MATERIALE

Rimeligste alternativ er furu, og dette ligger ofte inne som standard hos husleverandører. Vi anbefaler derimot å oppgradere, spesielt trinn, til hardtre. 

Furu er et treslag som egner seg godt for maling og beising. Dette er et ganske mykt treslag og egner seg derfor ikke spesielt godt i trappetrinn som er utsatt for slitasje.
 
Eik er et brunt hardtre som kan beises, oljes, vokses og lakkeres. Det bør helst ikke males da det har store porer i treverket. Dette er et hardt treslag som egner seg godt i trappetrinn og tåler stor slitasje.
 
Ask rustikal er et lyst usortert hardtre med innslag av mørke og lyse biter. Kan beises, oljes, vokses og lakkeres. Det bør helst ikke males da det har store porer i treverket. Har et meget fint mønster med variasjoner i. Dette er et hardt treslag som egner seg godt i trappetrinn og tåler stor slitasje. Dette er det rimeligste hardtreet vi selger og er blitt veldig populært.

Personvern